Doe een boekje open over reuma
Reumafonds

Erken fibromyalgie!

Een verhaal door Natalie Kramer

Lees het verhaal Lees de reacties en reageer

Diagnose fibromyalgie!

Ik ben Natalie Kramer en ik ben 21 jaar.

Fibromyalgie is bij mij begonnen met hele erge pijn in de pols Ik was toen 14 jaar oud. Ik ben toen doorverwezen naar de reumatoloog. Ze dachten dat ik het tunnelsyndroom had. Toen heb ik een zenuwonderzoek gehad, daar kwam niks uit. Het zou vanzelf over moeten gaan.

De pijn in mijn pols ging daarna over, maar toen kreeg ik erge pijn in mijn knieën, de huisarts dacht dat het groeipijnen waren.Op 16 jarige leeftijd begon de pijn in mijn pols opnieuw. Weer naar de huisarts en die heeft mij doorgestuurd naar een orthopeed. Die dacht dat het een overbelasting was van de pols door te veel computeren. Toen heb ik mijn arm 6 weken in het gips gehad. Naar 4 weken in het gips te hebben gezeten, werd de pijn minder en verdween zelf bijna. Maar toen het gips er weer af was, had ik weer de zelfde pijn, hiervoor kreeg ik fysiotherapie.

Met oefeningen en massages van de hand/pols ging de pijn niet over. Toen ben ik overgestapt naar Dry needling ook een soort fysiotherapie. Daar prikken ze met naalden al je spieren los. De fysiotherapeut vertelde mij dat al mijn spieren vast zaten.Naar een aantal behandelingen waren alle spieren los, maar toch verdwenen de klachten niet.

De fysiotherapeut adviseerde mij om terug te gaan naar de reumatoloog. Die heeft nog weer onderzoeken bij mij gedaan. Maar omdat er uit al die onderzoeken niets uit kwam heb ik de diagnose fibromyalgie gekregen. Toen zei de Reumatoloog leer er maar mee leven.

Toen ging bij mij de knop om. Hier moet aandacht aan besteed worden, dus ben ik een burgerinitiatief gestart. www.erken-fibromyalgie.nl.

Verloop burgerinitiatief.

Een burgerinitiatief houdt in dat je bij 40.000 handtekeningen een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer kunt zetten. Inmiddels zit ik op 35.000 handtekeningen en heb ik er nog 5.000 nodig.

Mensen kunnen tekenen digitaal via mijn website of op papier door de lijsten te printen van mijn website en het naar mij op te sturen.

40.000 bereikt

Als ik de 40.000 handtekeningen heb bereikt. Dan wordt er in de Tweede Kamer een debat gehouden over fibromyalgie. Ik mag zelf in dat debat deelnemen. Dan wil ik dat er meer onderzoek komt naar oorzaak en behandeling van fibromyalgie. Ook wil ik ermee bereiken dat fibromyalgie op de lijst van chronisch zieken komt te staan, zodat instanties niet meer kunnen zeggen het zit tussen de oren.

Deel dit verhaal

Sprak dit verhaal je aan? Help dit verhaal te verspreiden via social media

Geïnspireerd?

Schrijf ook een boek & deel jouw ervaring!

Book share

Reacties op dit verhaal