Doe een boekje open over reuma
P1060206

Fietsen op de Mont Ventoux

Een verhaal door Hetty Kock

Lees het verhaal Lees de reacties en reageer

Artroseland en andere landen

Bijna twee jaar geleden heb ik het boek mijn tocht door Artroseland en 25 andere landen geschreven. Een zoektocht om een aantal pijnlijke gewrichten te laten vervangen door protheses en tussendoor dat te blijven doen wat ik graag doe: reizen.

De andere landen

Sinds 2015 heb ik geen operaties meer gehad. Ik kon me eindelijk weer met name richten op mijn hobby's: buitensport en reizen (uiteraard naast mijn werk). In 2016 ben ik gaan fietsen in Frankrijk. Na twee weken infietsen vroeg ik me af of ik nog kon wat ik vroeger goed kon: bergop fietsen. Ik probeerde de lichtste van de drie varianten de Mont Ventoux op: in 26 kilometer 1200 meter omhoog op een hele mooie dag met weinig wind. Wat gaf het een kick toen ik boven kwam.

Na zeven jaar: levensloop

In 2010 zou ik levensloop opnemen, maar dat ging ik niet, ik moest geopereerd worden. Over twee maanden gaat het wel gebeuren: 3,5 maand vrij om eerst vrijwilligerswerk in twee wildparken in Zuid -Afrika te doen en daarna bijna twee maanden door Mexico te reizen.

Bionische vrouw

Zo werd ik onlangs in een artikel in De Telegraaf genoemd, nadat er bij mij 8 protheses zijn geplaatst. Hierdoor kan ik nog werken en actief blijven. Het was een enerverende periode tussen mijn veertigste en bijna zestigste, maar het was het waard.

Deel dit verhaal

Sprak dit verhaal je aan? Help dit verhaal te verspreiden via social media

Geïnspireerd?

Schrijf ook een boek & deel jouw ervaring!

Book share

Reacties op dit verhaal